Historie

Infopact verzorgt sinds 1995 IP-communicatiediensten voor de zakelijke markt. Inmiddels maken al meer dan 12.000 klanten uit vrijwel alle sectoren gebruik van onze oplossingen op maat. Een greep uit de mijlpalen tot op heden:

2003 Infopact levert haar eerste zakelijke VoIP netwerk.

2004 Infopact wordt leverancier van ruim 3.000 thuiswerkaansluitingen voor de medewerkers van TU Delft.

2005 Infopact introduceert haar IP-Dialtone dienst en is hiermee één van de eerste leveranciers van SIP trunks.

2006 Infopact wordt als eerste netwerkleverancier door Currence gecertificeerd voor Pinnen over IP. Daarnaast wint Infopact de Deloitte Technology Fast 50 Award. Hiermee behoort Infopact tot de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. 

2007 Rabobank Nederland gaat een exclusief samenwerkingsverband aan met Infopact. Alle Rabobank klanten die gaan pinnen met een Rabo PinBox Vast met DSL ontvangen standaard een Infopact DSL-lijn. Deze lijn kan door de Rabobank klanten worden gebruikt voor pin, internet/e-mail, telefonie en alarm. Infopact introduceert daarnaast Infopact Allesin1. Hiermee biedt Infopact het IP-alternatief voor de kleinzakelijke markt met internet, telefonie, pin en alarm op één aansluiting. 

2008 Op 21 januari van dit jaar wordt Infopact door NCP certificatie als eerste netwerkleverancier in Nederland geregistreerd voor Alarm over IP

2009 Na Rabobank Nederland gaat ook ABN AMRO een samenwerkingsverband aan met Infopact. Klanten die bij ABN AMRO het PIN-in-One pakket aanvragen in combinatie met zakelijk ADSL ontvangen automatisch een Infopact lijn. Deze kunnen zij gebruiken voor pin, internet/e-mail, telefonie en alarm. Ook realiseert Infopact een Interconnect met het traditionele telefonienetwerk van KPN. Het telefonieverkeer van haar IP-Dialtone dienst kan hierdoor rechtstreeks worden afgehandeld, zonder tussenkomst van andere partijen. Dit betekent een optimalisatie van Infopact IP-Dialtone.

2010 Infopact sluit in het eerste kwartaal haar 5.000e retailklant aan met Infopact Allesin1. Infopact is daarmee de snelst groeiende netwerkleverancier in de retailbranche. In april lanceert Infopact daarnaast Allesin1-XL. Deze aanvulling op het succesvolle Allesin1 portfolio is gericht op het segment 4 tot 40 werkplekken. De randapparatuur van de belangrijkste distributeurs is voorafgaand aan de lancering gecertificeerd.

2011 Infopact lanceert het Infopact Partnerprogramma, waardoor haar Partners profiteren van extra support, nieuwe sales- en marketingtools, trainingen, nieuwe vergoedingen en meer voordelen. Sinds juli is Infopact gecertificeerd als Zorg Service Provider, wat haar portfolio voor de zorgbranche nog completer maakt. Daarnaast introduceert Infopact als eerste partij in de markt Allesin1 SIP met afgekocht belverkeer tot en met maar liefst 8 gesprekskanalen.

2012 Infopact introduceert IP-Healthcare. Met deze dienst biedt Infopact zorgverleners een veilige, betrouwbare en gecertificeerde verbinding om patiëntgegevens over uit te kunnen wisselen. In mei ontvangt Infopact haar SIP certificering voor Microsoft Lync, het Unified Communications platform van Microsoft. Infopact introduceert daarnaast VDSL-verbindingen voor haar Allesin1 portfolio, waardoor klanten kunnen profiteren van hogere internetsnelheden. Ook sluit Infopact haar 10.000e Allesin1 klant aan en introduceert zij een Pre Select telefoniedienst.

2013 Infopact is per februari gevestigd in een nieuw kantoorpand aan het Weena in het centrum van Rotterdam. In maart kondigt Infopact een meerjarige samenwerking aan met Olympisch judoka Henk Grol. Hij speelt een centrale rol in de Infopact campagne die deze maand van start gaat. Sinds mei is Infopact door CCV gecertificeerd om OV-chipkaarttransacties over haar netwerk te laten verlopen. Het Allesin1 portfolio wordt in september uitgebreid met de dienst Onbeperkt Mobiel.

2014 In april lanceert Infopact Lync in de Cloud, een dienst waarmee ondernemers in het MKB eenvoudig kunnen samenwerken op afstand en zowel tijd- als productiviteitswinst kunnen behalen. In oktober is het portfolio uitgebreid met Telefonie in de Cloud.

2015 Op 1 mei bestaat Infopact 20 jaar. In juni lanceert Infopact haar nieuwste dienst die ondernemers in het MKB maximale telefonische bereikbaarheid biedt: Vast-Mobiel Integratie

Meer weten? Lees hier het laatste nieuws